Thema 2013

Este Nix Pax, Christe Nix


Romeinen


romeinWaar we in 2012 naar het zuiden trokken en in 2011 terug in de tijd reisde, werden dit jaar deze twee gecombineerd: Een Romeins legioen streek in 2013 neer in Eys. Met de uitzichttoren voor onze Caesar, een strijdwagen en een Romeinse Villa was de nederzetting 'Esia' compleet.
De heren waren gekleed in het strijduniform van de Romeinen, incl. harnas en helm. De dames als de Godin Venus.
De kleur paars kwam overal in terug. Van de schilden tot de strijdwagen, en van de cape van de heren tot de sjaal van de dames.

Voorop de carnavalswagen stond een replika van een originele strijdwagen, compleet met houten spaakwielen. Het opvallendste deel van de wagen, was toch wel de uitzichttoren, die tevens de toegangspoort tot de nederzetting vormde. De 6 meter hoge toren, van waaruit DJ Caesar uitkeek over de omgeving, was voorzien van het opschrift 'ESIA Anno MMXIII', de 'Ezer Vastelaovendsvaan' en ons wapen. Naast de toren was een deel van de omheining van de nederzetting zichtbaar. Hierachter stond 'Villa Esia', een kleine Romeinse villa met een origineel terracotta-dak en bladgouden kozijnen. Onze slagzin "Este Nix Pax, Christe Nix" maakte het geheel af.


thema2013