Thema 2009

Went dur os ziet Kroepe, zunt vier unt Verzoepe


Cruise Schip


boeiHet thema van de groep was al vrij snel bekend, en wel direct na de afloop van de carnaval 2008. Het hele jaar door werd er gedacht over de uitbeelding van dit thema: Hoe wordt de wagen, welke pakjes horen hierbij enzovoorts. Het moge duidelijk zijn dat bij dit thema een groots schip werd gebouwd, inclusief brug, ankers en een schoorsteen.

In het Heuvelland kan men alleen met een rubberbootje over de beekjes varen. Wij pakken het groter aan, en varen met een groot Cruise-schip door het Limburgse Land. Met de gehele bemanning, varen we de sjpas tegenmoet!

We maken dit jaar een modern Cruise schip waarbij de details en de originaliteit een grote rol spelen. We voldoen aan alle veiligheidsaspecten en zorgen daarmee dat we de carnaval zonder drenkelingen doorvaren.
Maar schepen, en met ons oog op cruiseschepen, zijn er in veel vormen en maten. Tal van tekeningen voor de wagen zijn gemaakt, die steeds weer verbeterd werden op grote en soms kleine punten.
'Wordt de boeg lang of kort?' , 'Hangen we reddingsboeien hier, of hangen we ze daar?' , 'Komt een schoorsteen in het midden of achteraan?' , 'Hoe ziet de achterkant er uit en hoe worden de boxen erin verwerkt?' , 'Redingsbootjes?' , 'Ziet het er realistisch uit?'.

Zelfs tijdens het bouwen veranderde de plannen regelmatig. Wat uiteraard ook niet opmerkelijk is, omdat je van te voren niet weet hoe het geen dat je bedacht hebt in de realiteit uit ziet en tegen welke problemen je oploopt. Om een goed voorbeeld hiervoor te geven: Op één van de laatste dagen waarop gebouwd werd, liepen we op een toch wel groot probleem. De wagen was zo goed als bijna af, toen de aggregaat werd afgeleverd. Besteld was een klein exemplaar, wat op de vrachtwagen stond was vele malen groter.
Die ging dus niet passen waar die gepland was. Die plaats was in de boeg, dus werd de hele boeg weer gesloopt en nadat de aggregaat geplaatst was, werd er nog snel een nieuwe boeg gemaakt.
Maar gelukkig hadden we op wat kleine puntjes na geen last van hoge golven of zware storm, dus kunnen we zeggen dat we een veilige cruisereis hebben gehad en dat we na de carnaval 2009 weer veilig aan wal zijn gestapt.


thema2009