Thema 2011

Mit carnaval zunt v'r neet verlaege,

um d'r sjoorsjtee van 't Mary te vaege


Mary Poppins


maryEr werd dit jaar lang getwijfeld over het thema. Enkele vergaderingen waren nodig om tot het thema 'Mary Poppins' te komen. Net als vorig jaar zijn diverse ideeën de tekentafel gepaseerd. Maar toen eenmaal een foto van de Mary Poppins-wagen in Disneyland te voorschijn werd getoverd, was men vrijwel meteen verkocht.

We gingen dit jaar op reis naar het Londen uit het jaar 1911, waar we een wel heel speciale dame ontmoetten: Mary Poppins. Zij is de ontwapenende maar ook komische nanny van de Londense familie Banks en zij beschikt over opmerkelijke talenten. Mary Poppins verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen. Met haar uitbundige carnavalsvreugde laat zij de familie Banks en de toeschouwers van de optocht zien, dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen te vinden is.

Wagen en kleding

Wij beeldden een van de bekendste scènes uit de film en de actuele musical uit:
‘The rooftops of London’.
Mary Poppins’ beste kameraad Bert, de schoorsteenveger, laat de kinderen van de familie Banks een van de mooiste plekjes van Engeland zien.
Onze wagen zal bestaan uit een hoop daken, waar hier en daar zelfs nog een dakkapel te zien is. Opvallend zijn de vele typerende schoorsteentjes.
De dames van onze groep zijn ‘Mary Poppins’, gekleed in een deftige lange jurk met een bijpassend mantelpakje en paraplu. Zij werden begeleid door charmante heren in Engelse kledij; een donkere broek met een net jasje. Uiteraard met hoed of pet.