Thema 2010

Mit Valentijn gunt de Ezer Sjnake 't make


Castle of Love


cupidoTot op het laatste moment was nog niet duidelijk wat in 2010 het thema van onze groep zou zijn. Opvallend, want het thema van vorig jaar was al heel vroeg (carnaval 2008) bekend. Diverse thema's hebben op de tekentafel gelegen, zijn uitgewerkt, en toch maar weer afgekeurd. Maar uiteindelijk, een klein aantal weken voor onze eerste bouwdag, was het duidelijk: de wagen wordt dit jaar 'Castle of Love...', ofwel een roze kasteel.

14 februari, een datum die bij velen in de agenda staat omcirkeld: Valentijn... De dag waarop je je liefje eens extra een de watten legt. Maar niet dit jaar! Sint Valentijn moet plaats maken voor alle 'vastelaovends gekke', want 14 februari is de eerste dag van carnaval, de carnavalszondag.
En daar hebben we de link naar ons thema te pakken!

We gingen driftig aan de slag: de kleding werd uitgezocht, de tekeningen gemaakt en de maten uitgerekend. Eindelijk kwam de eerste bouwdag in zicht: het hout werd gehaald en de wagen sneeuwvrij gemaakt (want het had me toch flink gesneeuwd in het weekend voor kerst 2009).
Zoals gebruikelijk veranderden we tijdens de bouw weer vaak van plan of ideeën. Zo kregen enkele torentjes op de wagen nog een dak erop, kwamen we mooie houtplaten tegen om kantelen en een vloer van te maken, werd bekeken of de boxen we in het frame pastte (uiteindelijk deels erbuiten) en ga zo maar door. Een van onze nieuwe leden kwam zelfs met een (zware!) lier aandragen voor de trap, maar die is uiteindelijk toch niet van pas gekomen.

Aan details binnen dit thema is uiteraard ook gedacht! Denk aan de nodige hartjes, klimop en aan enkele ridder-harnassen. Nog in de laatste week voor de eerste optocht werden nog ramen gemaakt, die samen met luikjes en bloembakken de zijkant van de wagen moesten aankleden. (Oja, en laten we die mannenkalender in de tractor en in de wagen ook niet vergeten...).
Met de werkkleding vol zaagsel en rozeverf-spatten, kunnen we zeggen dat het resultaat er wezen mag!

Ees, Alaaf you!